Skördefest

IMG_2866

Välkommen till Skördefest på Jurmo!

Jurmo är en genuin och livskraftig ö med aktiv turistverksamhet och ett levande landskap. Öns Lantbrukssammanslutning har gjort ett fint miljöarbete genom att grundrenovera över 30 hektar åkermark, ha betande djur och vallar för att hålla landskapet öppet.

Under skördefesten ordnar vi guidade rundturer med traktor och släp och du får veta mera om ön, djurhållningen och landskapet.

I hamnen är det höststämning med försäljning av bland annat hantverk av lokala hantverkare, fisk, lokalproducerat kött, gårdsprodukter, bakverk och varma drycker.

På Kvarnen kan du avnjuta en mustig köttgryta på lokala råvaror eller en fyllig fisksoppa kokad på dagens fångst. Helt vegetarisk soppa med säsongens grönsaker finns förstås också på vår menu.

För barnen finns det halm att hoppa i och mycket smått och stort att upptäcka. Man kan prova på hästridning eller titta på djuren. Får, lanthönor, tuppar och kaniner.

Du kan också vandra runt och hälsa på öns Highland Cattle kossor, klättra upp i utsiktstornet eller besöka Sjöbodsmuséet.

Varmt välkommen för att uppleva skördefesten på idylliska Jurmo!